Menu

Geweldig om zoveel oude bekenden tegen te komen en leuke herinneringen op te halen. Ik hoop dat dit een 5 jaarlijkse traditie blijft. Misschien zien we elkaar allemaal weer in 2029. Tot dan en hartstikke bedankt voor het organiseren van deze reunie!

Siep Bueneker
op 15-04-2024

Dank organisatie, was een erg leuke reünie, prachtig nieuwe gebouw gezien en leuke herinneringen opgehaald!

Jaap van der Loo
op 14-04-2024

Meneer zwart van Lo gaf altijd het advies vlak voor de vakantie; niet duiken in onbekend water. Altijd onthouden. Ik ben er morgen.

Gert Valkema
op 13-04-2024

Een school met Feesten: Het jaarlijkse Beatrixtournooi, op 31 jan. Drs. P. op een ander schoolfeest. Een gigantisch feest in het Kras Napolski hotel te Amsterdam Schaatsen op de Poel.....! Werkweek naar Parijs in leerjaar 4. Brandbel...ook een feestje. Dat was na de oefening verder een vrije dag. En dat werd door dhr. Wesselink op het plein aan ons meegedeeld. Deze gebeurtenissen zijn nog steeds goed in mijn herinnering en vonden plaats tussen 1963 en 1968.

Dick Velders
op 12-04-2024

Nog een paar goede herinneringen over 5 jaar leerling op Christelijk Lyceum Amstelveen . De rector Dhr. Wenselink, tevens geschiedenis leraar , gaf ons in de 1ste klas 1 uur in de week les. Om ons te leren kennen...! Wedzinga en Huizinga waren de connectoren. Zij hadden het echte gezag. Dhr. Burger (frans) was onze klasserleraar en had een prachtige Plattegrond van Parijs in de klas hangen. Fantastisch.

Dick Velders
op 12-04-2024

Erg leuke tijd gehad op de HBS-A van 1965 - 1970. Aan Rector Wesselink, die kort nadat ik van school was overleed, heb ik nog goeie herinneringen en ook de leraren Burger (Frans), Hulsebos (Boekhouden), Hengeveld (Economie) staan nog op mijn netvlies. En dan de Grote Schoolavonden o.a. met Robert Long (Unit Gloria) en het toneelstuk “Antigone” , geweldig! Helaas staan er nog geen klasgenoten op de deelnemerslijsten. Toch hoop ik dat er zich nog mensen gaan aanmelden of last minute zullen komen! Ik ga me nu aanmelden en hoop oude HBS-ers, MMS-ers, of Gymnasten te ontmoeten…

Marijke Oliemans
op 09-04-2024

Hallo allen, Ik ben van de lichting, Class of 1989. Maar het had in mijn geval 1988 of 1987 kunnen zijn geweest. De Wiebengatjes hebben zo hun sporen achter gelaten op de muren van HWC kleedkamers. Ooit twee maal eerste plaats tijdens de nationale cross kampioenschappen met twee teams. Dankzij onze sporthelden combi Zwart&Visser konden we hier aan meedoen en daarna helemaal te buiten gaan bij de van der Valk buiten Arnhem. Mijn zus Bianca Wiebenga heeft jaren aan de muur gehangen vanwege haar uitzondelijke loopprestaties, een halve marathon van Amsterdam lopen op je 16/17 de in 1 uur ...45? Ook grote toneel producties door en voor leerlingen werden regelmatig uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan oa Michael Fugain, Gershwin. Waarin ik samen met een aantal medeleerlingen (Maarten van Houten) plots ook een flitsende rol kreeg toebedeeld als persfotgraaf op het monument dat Gershwin ter aarde storte. En de leraren:Mad Max Mees den Hartog die elke veldslag zo beeldend tegen het schoolbord kon uitbeelden dat opschrijven niet meer nodig was. Dan het vak Duits zoals alleen "Nero" die kon geven en dan wel te verstaan literatuur en tegen het einde omdat het moest de taal Duits. En het honderd dagen feest. Het jaar van Lief maar toch niet zo aardig en 100% drooglegging. Wat nu de 0.0% feesten mogen zijn. Dit zijn zomaar top of mind wat herinneringen maar wellicht dat degene die dit lezen en van mijn jaren zijn, dit via de socials laten rondzingen zodat wij als scholengemeenschap Herman Wesselink College leerlingen en masse aanwezig zullen zijn aanstaande zaterdag. Want inmiddels tellen de jaren alweer en wordt 70 jaar Reunie HWC dan wel heel anders. Groet en ik zal dan degene zijn Met Fiets (Konrad) 😀

Konrad ook genaamd Met Fiets
op 08-04-2024

Beste mensen, Van 1975-2002 gaf ik klassieke talen aan onze school. Met veel plezier gedaan. Altijd een goede sfeer op het HWC. De reünie is een mooie gelegenheid elkaar te ontmoeten, na lange tijd,

Rien Alink
op 08-04-2024

Van 1975 t/m 1979 heb ik op het HWC les gehad. Hoewel leren en met name huiswerk niet mijn favoriete bezigheden waren heb ik toch een fijne tijd gehad. En uiteindelijk ben ik toch goed terecht gekomen. Ik zie er naar uit om oude klasgenoten en docenten te ontmoeten. Maar ik zie wel op de lijst dat de spoeling van examenjaar 1979 wel een beetje dun is. Vorige keer kwam ik Gerard Visser en Kees Zwart (Lichamelijke opvoeding) nog tegen ik hoop deze keer ook op een weerzien. Ik las dat Hr Veninga (Engels) en Menco Dane (Natuurkunde) ook nog onder ons zijn dus hoop hen ook te zien.

Charly Jongejans
op 08-04-2024

Hallo oud-leerlingen en collega's die ik tijdens mijn 40-jarige loopbaan op het CSA en later HWC heb mogen(!) lesgeven èn ontmoeten. "Meneer" Zwart is "still alive and kicking" en reuze benieuwd naar jullie (wel)bevinden! Kom in grote getale zou ik zeggen om mooie verhalen met elkaar te delen. De minder mooie zijn we vast al vergeten...! Oh ja..."meneer" is alleen tijdens de reünie aanspreekbaar met...Kees! Tot vlgd. week zaterdag!

Kees Zwart
op 05-04-2024

Mevrouw Bodingiius is al meer dan 10 jaar geleden overleden.

Ruurd
op 05-04-2024

Feest der herkenning. Een hoop die we uitspreken. Weten jullie of kadee, bodingius, Arie de zeeuw, van ankeren, Baars, zwart, oa nog actief zijn?

Marc schaap
op 05-04-2024

Geweldig, HWC 60 jaar! Ik was op het HWC 1976-1982 (eindigde met klas VWO 6d). Jammer dat ik dit moet missen (ik woon in de VS 35 jaar, en reis al een beetje te veel). Even wat vluchte herinneringen aan: Brugklas rector Bukman (gevreesd gedurende introductie week) Docent Ype (het Latijnse wandelend woorden boek) Dr. Kollaard (wetenschapper in bloed and nieren) Herman Heijerman (wiskunde is koel) Menno Dane (ik begreep nooit de kurketrekker regel, iets met inductie spoelen) Vormingsweek 1981 (gekken huis) De Boer (Stoffen praktikum). De Inktzwam (ik was "hof fotograaf", en Huizenga betaalde prive DOKA klassen) Meer later ik hoop ik kan dit editen

Jeff (Sjef) Bulte
op 04-04-2024

Wat leuk, Hans Nap ik hoop je te zien zaterdag, net als Tineke Weevers en Wimmie Jonker, die ik ook op de lijst zag staan. Ook ik heb nooit op het HWC gezeten. In 1970 ben ik na de zomervakantie begonnen op de opleidingsschool voor kleuterleidsters in Amsterdam begonnen. Heb nog wel de mooie herinneringen aan Herman Wesselink. Inderdaad in de ochtend bij 1 van de ingangen en tijdens de grote pauze bijna altijd inde gang van de docentenkamer voor de deur van zijn kantoor naast de administratie.

Hanneke A
op 03-04-2024

Ook een reactie op het bericht van Paul: de heer Veninga (Engels) is nog in leven en ik heb hem en zijn vrouw een paar maanden geleden nog via videobellen gesproken. De heer Talsma (wiskunde) is in de jaren '80 al overleden, en dominee Van Rijn (godsdienst) vorig jaar.

Marga Johnson-Munniksma
op 03-04-2024

In reactie op het bericht van Paul: Huizenga overleed in december 2017, Reijenga nog maar net enkele maanden geleden, Bukman zeker al enkele jaren geleden.

Ruurd
op 26-03-2024

Wie weet nog iets van docenten van rond 1975-1980. Sommigen zullen niet meer leven, de meesten zijn ouder dan 70 nu, maar misschien zijn er nog een paar die nog naar de reünie komen? Namen zijn v Rijn (godsdienst), Dunker (muziek), Hartog (gesch), Visser (gym), ten Hove (ned), Hulsebos (conr), Hoofd (eng), Piscowitsch (eng), Talsma (wis), Reyinga (dui), Tromp (ned), Huizenga (rector), Bukman (conr), Dijkstra (eng), v Gelderen (dui, komt naar reünie zag ik), Palm (bio), v Meteren (ned), 't Hart (ned), Vlieger (fr), Duker (gesch), de Zeeuw (gesch), Zwart (gym), Heierman (wis), Veninga (eng), de Boer (schei), Broers (tek), Groeneveld (nat), Vlieger (fra), Sluis (fra), vd Pijl (wis), Hogervorst (fra), Wielkens (aar), vd Raad (gym), v Leeuwen (wis), Bosch (eng)

Paul
op 24-03-2024

Van 1962 tot 1968 zat ik op het Christelijk Lyceum Amstelveen en ik heb vele goede herinneringen. De school begon als dependance van het Christelijk Lyceum Buitenveldert en werd denk ik dan in 1964 zelfstandig. Anders kan ik het 60jarig bestaan niet verklaren. Gefeliciteerd! In het eerste jaar in klas 1E kreeg ik nog les van Herman Wesselink: Griekse Mythologie. De leraren hadden eigen lokalen, waardoor de leerlingen zich moesten verplaatsen en soms was dat langs de kamer van de rector. Herman Wesselink stond meestal in de deuropening met een kritische blik, meisjes mochten niet in spijkerbroek, jongens met te lang haar moesten naar de kapper. De tijden zijn veranderd. In de strenge winter van ’62/’63 was er een groots evenement, met de hele school schaatsen vanaf Monnickendam via de Gouwzee naar Durgerdam. En ook in herinnering mijn meespelen in het leerlingen toneelstuk ‘Le malade imaginaire’ in Krasnapolsky. En uiteraard was het elk jaar op 31 januari feest: Beatrix dag. De laatste 2 jaar van de HBS-A zat ik in een restklasje van ca 12 jongens. Ontsnappen was onmogelijk en de leraren konden zich uitleven in het vak waar ze ooit voor gekozen hadden, geweldige tijd gehad. Ook destijds in het leerlingen bestuur gezeten. Ik zag een bijdrage van klasgenoot Hans Nap, zijn er nog meer belangstellenden van mijn jaargangen?

Ybo van den Beukel
op 20-02-2024

Van 1974 tot 1992 was ik docent wis- en natuurkunde en van 1983 tot 1992 ook decaan en leerlingbegeleider. In die tijd steeds mentorklassen gehad en leerlingen naar vervolgonderwijs begeleid. Ik ben heel benieuwd hoe het hen is vergaan en hoop velen op de reünie te zien.

Menco Dane
op 16-02-2024

Beste mensen, Super leuk dat er weer een reünie aankomt. Helaas ben ik deze dag niet in de gelegenheid om aan te sluiten. Veel plezier bij alle ontmoetingen van oud-klasgenoten en docenten. Volgende keer ben ik er graag weer bij. Hartelijke groet, Danielle

Danielle van Netten - Regelink
op 14-02-2024